Cursul “Bazele horticulturii” oferă studenților noțiunile fundamentale în domeniul horticulturii, de la aspecte privind cultivarea fructelor, legumelor și plantelor ornamentale și până la procesarea și marketarea lor.

Cunoasterea morfologiei si anatomiei organelor plantelor si a categoriilor sistematice

 

 

 

Scopul acestui curs este de a va familiariza cu notiunile de baza privind compozitia chimica si biochimica a organismelor vegetale, structura si proprietatilor principalelor categorii de substante organice, precum si principalele mecanisme biochimice de biosinteza, biodegradare si transformare specifice metabolismului.

Scopul cursului este acela de a cunoaște principalele surse de energie utilizate in horticultura, și modul de exploatare a lor

Cursul de Pedologie, transmite studentilor notiuni cu privire la formarea, proprietatile fizice si chimice precum si clasificarea solurilor Romaniei. Studentii vor putea stabili culturile cu favorabilitatea cea mai ridicata in functie de proprietatile solurilor si masurile de conservare si ameliorare solurilor afectate de procese de degradare.

Cursul prezinta notiunile de baza meteorologice si agrometeorologice necesare viitorilor specialisti horticoli. Sunt trecute in revista datele specifice fiecarui element meteorologic/climatic si rolul lor in cresterea si dezvoltarea plantelor.

cursul are drept scop insusirea termenilor de specialitate,formarea deprinderii de a  se exprima si de a intelege un text .   

Cursul “Limba engleză I” oferă studenților posibilitatea de a deprinde limbajul de specialitate în domeniul horticulturii și altor domenii conexe, pregătind specialiști care să poată lucra în medii multiculturale.